Moldova pe înțelesul tuturor

Sistemul de învățământ pe timp de COVID. Serile Bloguvern în Găgăuzia

Pe data de 21 ianuarie, începând cu ora 18:20, pe postul TV GRT, va avea loc primul eveniment mediatic din seria „Serile Bloguvern” în Comrat. Subiectul discuției va fi sistemul de învățământ în contextul COVID-ului, iar în calitate de invitați îi avem pe reprezentanții sectorului non guvernamental din domeniile educației și dezvoltării, precum și reprezentanții autorităților publice locale.

Invitați:

  1. Natalia Cristeva – Direcția Generală Învățământ Găgăuzia
  2. Vasile Belev – Directorul Colegiului Tehnic Agricol din Svetlîi
  3. Ludmila Caradag – Președintele organizațiilor „Хочу верить” și „Новые возможности”

Scopul organizației publice „Хочу верить” este asistența pentru protejarea sănătății copiilor, maternitate, paternitate și copilărie, precum și participarea la activități de proiect în domeniul științei, culturii, artei și educației. Colaborând cu fonduri internaționale pentru dezvoltarea sectorului civil al Republicii Moldova, organizația are posibilitatea de a primi subvenții pentru implementarea acestor scopuri și obiective specifice.

4. Zaharii Dolamji – Reprezentant „Young Găgăuzia”

Asociația publică „Young Găgăuziа” este implicată în procesele de luare a deciziilor pentru a asigura drepturile tinerilor, precum și pentru a spori implicarea tinerilor în dezvoltarea comunității. Prin educația non-formală și prin crearea platformei de politici pentru tineret, asociația își propune să unească sectoarele civile și publice pentru a atinge obiective comune pentru dezvoltarea politicii de tineret în Găgăuzia.

5. Victor Arnaut – Președintele asociației părintești, Liceul „Nicolae Tretiakov”

În cadrul emisiunii, ne propunem să analizăm cum a trecut anul 2020 pentru sistemul de învățământ și care au fost măsurile întreprinse de prevenire a virusului COVID-19 la nivel de învățământ preșcolar și școlar/universitar. Vom discuta despre schimbările care au avut loc în timpul pandemiei în materie de învățământ online/offline și cum a decurs procesul de adaptare la măsurile pandemice în Găgăuzia. Nu în ultimul rând, vom vorbi despre planurile pentru primăvară-vară și cum vor fi susținute examenele de bacalaureat și de stat în perioada mai-iunie.

Serile Bloguvern sunt o serie de evenimente publice organizate de Bloguvern cu scopul de a discuta, într-un format extins, o problemă de interes public. Invităm persoanele responsabile direct și indirect de domeniile despre care discutăm, pentru a genera participare. Așa stabilim un dialog între cei care elaborează politicile publice, cei care le implementează și cei pe care acestea îi vizează. La evenimente vor participa organizațiile societății civile, membrii Administrației Publice Locale și Centrale, moderate de echipa proiectului și de mass media regională. În cadrul evenimentelor mediatice se vor fi discuta, într-un format tip talk show, subiecte relevante de politici publice, pentru rezolvarea unor probleme locale și naționale. Pentru organizarea evenimentelor, organizațiile societății civile și activiștii civici instruiți în cadrul proiectului, vor selecta un subiect pe care îl vor discuta în cadrul evenimentului. Spectru de subiecte: Politici de îmbătrânire activă, Implementarea acordului de asociere, Politici de contracarare a fenomenului corupției, Politici care vizează sănătatea publică, etc. Cele 4 evenimente vor avea loc pe platourile televiziunilor locale, montate și difuzate la televiziunile din Bălți (Bălți TV), Soroca (SorTV), Comrat (GRT) și evenimentul de finalizare la Chișinău (Moldova 1). Fiecare emisiune va fi retransmisă la postul de televiziune național – Moldova1, pe platforma bloguvern.info și pe rețelele sociale are proiectului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată