Moldova pe înțelesul tuturor

Ședința Guvernului Republicii Moldova – 29 Aprilie 2021

La începutul ședinței, Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a menționat că reieșind din circumstanțele politice actuale din Republica Moldova și odată cu anularea stării de urgență în țară, urmează să fie convocată ședința CNESP, pentru a reitera anumite restricții pentru menținerea dinamicii pozitive care s-a înregistrat în ultima perioadă.

„În cadrul ședinței urmează să revedem anumite restricții, în viziunea mea absolut necesare, pentru menținerea dinamicii pozitive a cazurilor de infectări înregistrată în ultima perioadă. Sper, colegii de la Ministerul Sănătății să fie în proces de formulare a restricțiilor și azi sau mâine să convocăm ședința pentru a aproba aceste măsuri”.

Aureliu Ciocoi, Prim-ministrul interimar

Ordinea de zi:

  1. A fost aprobat regulamentul, care prevede instituirea subvenționării locurilor de muncă în cazul angajării unor categorii de persoane, printre care se regăsesc persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, organizațiile necomerciale, persoanele care desfăşoară activitate profesională, rezidenți ai Republicii Moldova. Acest proiect este destinat persoanelor cu dizabilități și celor care pe o perioadă de cel puțin 12 luni consecutive nu au avut venituri salariale. Detalii, aici.
  2. Vor fi alocate mijloace financiare pentru achitarea compensației pentru valoarea averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Suma alocată este de 1121224,0 lei și va fi distribuită către 22 beneficiari. Detalii, aici.
  3. Certificatul de reabilitare a victimei represiunilor politice va fi inclus în lista documentelor necesare a fi prezentate pentru stabilirea dreptului la alocații lunare de stat, în cazul în care persoanele ce fac parte din categoria vizată nu dețin legitimația ce atestă statutul de victimă reabilitată ale represiunilor politice. Detalii, aici.
  4. A fost aprobat Cadastrul funciar conform situaţiei la 1 ianuarie 2021, cu suprafaţa totală de 3 384,7 mii hectare, inclusiv terenuri irigate – 217,94 mii hectare, terenuri desecate – 58,20 mii hectare. Detalii, aici.
  5. A fost aprobat Raportului privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător pentru anul 2020. Detalii, aici.
  6. Se alocă Agenției Proprietății Publice, din fondul de rezervă al Guvernului, suma echivalentă în lei a 19700,00 euro pentru plata serviciilor de expertiză, a martorilor, precum și suma echivalentă în lei a 1075,39 euro pentru plata serviciilor de stenografiere, propuse de Biroul Asociat de Avocați „Buruiană & Partners” în procesul de apărare a intereselor statului în cauza de arbitraj investițional internațional Komaksavia Airport Invest LTD împotriva Republicii Moldova. Detalii, aici.
  7. Se instituie Sistemul informațional automatizat „Registrul de evidență a Vaccinării împotriva COVID–19” (SIA RVC–19), proprietate a statului. Instituția Publică „Serviciul Tehnologia Informaţiei și Securitate Cibernetică” este desemnat în calitate de administrator tehnic al sistemului. Detalii, aici.
  8. A fost aprobat Regulamentului cu privire la modul de organizare și funcționare a autorităților centrale de achiziții. Detalii, aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată