Moldova pe înțelesul tuturor

Ședința Guvernului Republicii Moldova – 19 Mai 2021

Ședința de astăzi a început cu o felicitare adresată medicilor de familie din partea Prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu ocazia zilei profesionale. Acesta le-a mulțumit pentru angajamentul și dedicația cu care au grijă de sănătatea noastră în fiecare zi.

„Le suntem recunoscători pentru faptul că medicul de familie ne ghidează practic toată viața – pe noi, familiile noastre, copiii noștri și devin parte inseparabilă a vieții noastre cotidiene. Stimați medici de familie, vă mulțumim, vă respectăm și rog să dați dovadă și în continuare de aceeași dedicație și efort pe care îl depuneți pentru sănătatea noastră”.

Aureliu Ciocoi, Prim-ministru interimar

Ordinea de zi:

  1. Se va achiziționa un lot de 700.000 doze de vaccin Pfizer cu exceptarea de la modelele de documentație standard. Acest număr de doze va asigura circa 350.000 persoane cu două doze de vaccin.
  2. Se alocă, din fondul de intervenție al Guvernului, 2 200 000,0 lei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice. Prima tranșă va ajunge pentru a oferi indemnizații pentru 22 familii. Detalii, aici.
  3. Se transmite gratuit, din proprietatea statului în proprietatea satului Budești, , mijlocul de transport Chevrolet Trax, anul fabricării 2013. Detalii, aici.
  4. Se transmit gratuit, din administrarea Cancelariei de Stat în administrarea Ministerului Justiției, încăperile din clădirea administrativă amplasată în orașul Cimișlia, bd. Mihai Viteazul, nr. 48, etajul II, cota parte ½ din bunul imobil, și bunurile din cadrul încăperilor. Detalii, aici.
  5. Se va modifica numărul de angajați din cadrul Inspectoratului Național de Probațiune și a subdiviziunilor teritoriale ale acestuia cu 20 de oameni. De asemenea, vor fi făcute modificări în regulamentul cu privire la monitorizarea electronică a agresorilor, pentru a eficientiza procedura de luptă cu violența în familie. Detalii, aici.
  6. Se vor aloca, din fondul de intervenție a Guvernului, 150 000,0 lei pentru evacuarea din Fâșia Gaza a 31 de cetățeni ai Republicii Moldova.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată