Moldova pe înțelesul tuturor

Politici de îmbătrânire activă. Serile Bloguvern la Soroca

Pe data de 5 februarie, începând cu ora 16:00, pe postul SorTV, va avea loc al doilea eveniment mediatic din seria „Serile Bloguvern” la Soroca. Subiectul discuției va fi politicile de îmbătrânire activă, iar în calitate de invitați îi avem pe reprezentanții sectorului non guvernamental din domeniile educației și dezvoltării, precum și reprezentanții autorităților publice locale.

Invitați:

  1. Svetlana Păunescu – Vicepreședintele Raionului Soroca;
  2. Marcela Soficiuc – Șefa Secției Protecția Persoanelor în Etate și cu Dizabilități;
  3. Valentina Onica – A.O. „Casa Speranțelor”;
  4. Claudia Ivanov – Președinta Organizației Raionale a Veteranilor din Soroca.

În cadrul emisiunii, ne propunem să analizăm politicile de îmbătrânire activă și modul în care persoanele vârstnice pot fi implicate în societate, cu accent pe situația din Soroca. Vom discuta despre necesitățile persoanelor în etate și care sunt probleme cu care aceștia se confruntă zilnic. Nu în ultimul rând, vom vorbi despre sistemul de pensii, cât este el de eficient și cum poate fi îmbunătățit.

Serile Bloguvern sunt o serie de evenimente publice organizate de Bloguvern cu scopul de a discuta, într-un format extins, o problemă de interes public. Invităm persoanele responsabile direct și indirect de domeniile despre care discutăm, pentru a genera participare. Așa stabilim un dialog între cei care elaborează politicile publice, cei care le implementează și cei pe care acestea îi vizează. La evenimente vor participa organizațiile societății civile, membrii Administrației Publice Locale și Centrale, moderate de echipa proiectului și de mass media regională. În cadrul evenimentelor mediatice se vor fi discuta, într-un format tip talk show, subiecte relevante de politici publice, pentru rezolvarea unor probleme locale și naționale. Pentru organizarea evenimentelor, organizațiile societății civile și activiștii civici instruiți în cadrul proiectului, vor selecta un subiect pe care îl vor discuta în cadrul evenimentului. Spectru de subiecte: Politici de îmbătrânire activă, Implementarea acordului de asociere, Politici de contracarare a fenomenului corupției, Politici care vizează sănătatea publică, etc. Cele 4 evenimente vor avea loc pe platourile televiziunilor locale, montate și difuzate la televiziunile din Bălți (Bălți TV), Soroca (SorTV), Comrat (GRT) și evenimentul de finalizare la Chișinău (Moldova 1). Fiecare emisiune va fi retransmisă la postul de televiziune național – Moldova1, pe platforma bloguvern.info și pe rețelele sociale are proiectului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată