Moldova pe înțelesul tuturor

Lupta cu COVID-19. Serile Bloguvern la Bălți

Pe data de 19 martie, la ora 18.00, va avea loc o #emisiune_extraordinară „Serile Bloguvern” la Bălți. De această dată echipa Bloguvern organizează evenimentul mediatic în colaborare cu TV NORD. Subiectul discuției va fi lupta cu COVID-19, iar în calitate de invitați îi avem pe o reprezentantă a sectorului non guvernamental, un medic reanimatolog și un director al unui centru de medici de familie din mun. Bălți. Emisiunea va fi moderată de Anastasia Primov, autoarea proiectului.

Invitați:

  1. Veaceslav Batîr – Director IMSP Centrul Medicilor de Familie, mun. Bălți
  2. Gheorghe Brânză – Președintele Sindicatului lucrătorilor medicali „Susținere”, medic reanimatolog
  3. Diana Grosu – Președinte ADO LEX XXI

În cadrul emisiunii, ne propunem să analizăm deciziile luate la nivel național și la nivel local în legătură cu starea de urgență, de asediu și de război. Vom discuta despre sumele acordate pentru lupta cu COVID-19 și cum acestea au fost cheltuite, precum și despre codul roșu la Bălți – cum, de ce, ce se face, ce nu se face. Totodată, vom vorbi despre situația medicilor în Bălți și despre impactul economic, social și cultural al COVID-ului asupra municipiului Bălți.

Serile Bloguvern sunt o serie de evenimente publice organizate de Bloguvern cu scopul de a discuta, într-un format extins, o problemă de interes public. Invităm persoanele responsabile direct și indirect de domeniile despre care discutăm, pentru a genera participare. Așa stabilim un dialog între cei care elaborează politicile publice, cei care le implementează și cei pe care acestea îi vizează. La evenimente participă organizațiile societății civile, membrii Administrației Publice Locale și Centrale, moderate de echipa proiectului.

Echipa Bloguvern a organizat anterior două ediții „Serile Bloguvern”: prima, în direct, la postul local de televiziune din Comrat (GRT) unde am discutat despre impactul pandemiei asupra sistemului de învățământ, iar a doua ediție la postul local de televiziune din Soroca (Sor TV) unde am discutat despre succesele și restanțele Programului pentru integrarea problemelor îmbătrânirii în politici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată